Het geheim, vol energie in je dag

Vrouw rust bij boom

Het is grijs en regenachtig weer en ik merk een terugslag. Mijn energie is laag terwijl ik nog steeds keihard aan het werk ben. Het is duidelijk voelbaar. Het voelt als druk. En misschien heb jij dat ook wel. Ik kan niet blijven sprinten, het tast mijn motivatie en mijn humeur aan. We putten ons, op deze manier, uit. 


Sprint vs Duurloop
Oh, och, eigenlijk weet ik ‘t wel...
Wij, ondernemers, lopen we een marathon, geen sprint. En als lange afstand en duurloper moet je efficiënt met je energie om gaan. Ja hoe dan… Okay, ik leg het uit.

Energie
Het energie-proces van je lichaam is zoiets als bij een batterij. Hoe leger ze zijn, hoe langer het duurt om op te laden. Hij gaat lang mee maar dan is ook lang opladen en herstellen tot 't op volledige energie niveau bereikt is en opgeladen is. Jij (net als de batterij) moet langer rusten als je heel moe bent voordat je herstelt. Ná het rusten ben je weer vol energie en kun je er weer tegenaan.

Verdeling

Sommige taken zullen je sneller uitputten, zoals projecten waar je hart niet bij ligt of saaie, steeds herhalende taken. Dit werk heeft de neiging om snel je energie op te slurpen. Het zijn gewoon de dingen die je niet graag doet. Als je merkt dat je energieniveau daalt, luister dan! Neem dan de actie die je hoofd en je lichaam nodig hebben. Bouw een pauze in en kom terug als je er klaar voor bent. Je zult zien dat je de belastingcijfers veel sneller ingevuld hebt. En zelfs het werk en de taken die je echt leuk vindt kosten energie.

Hoe kun je dit doen?

Eenvoudige veranderingen in je dagelijkse routine doen wonderen om je energie weer op pijl te brengen en het helpt je om je energie gedurende de hele dag effectiever te laten verlopen. Tijdens de dag loop je dan niet helemaal leeg waardoor je langer moet herstellen.

Hier zijn een paar ideeën om je energiepijl te verhogen:

  • Voldoende slaap
  • Eet gezond
  • Zet de telefoon op stil
  • Focus op één taak tegelijk
  • Breng tijd door met lieve mensen
  • Schrijf een dankbaarheidslijst
  • Doe vaker wat je leuk vindt
  • Ga voor positiviteit
  • Breng beweging in je dag

Toch veel mega to-do’s?
Te vaak wil je wel een pauze nemen maar raak je bedolven onder deadlines, veel te doen en veel te druk om alles af te krijgen. Je leeft in de 5e versnelling en dat doet niemand goed. Voor jezelf niet, niet voor je familie, je vrienden of klanten.

Het geheim
Ja, het geheim is dat je het allemaal voor elkaar kunt krijgen. Probeer een paar van deze activiteiten toe te voegen aan je dagelijkse planning. En zet dit in je agenda als herinnering zodat je het langer vol kunt houden. Wonderlijk genoeg kun je zó je to-do-lijst afvinken én de hele dag door energie verhogende mini-pauzes houden.

Als je meer resultaat uit je dag wilt halen, maak dan tijd vrij voor pauzes en haal lekker een frisse neus. Het is allemachtig prachtig buiten.

Laat je horen welke jij gaat proberen of heb je nog een goede tip? Typ een reactie hieronder

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>