Voorbeeld van zelfsabotage

Willy speerwerpen

Allereerst bedankt dat ik mijn ervaring en inzichten met je mag delen. Ik groei als mens en als ondernemer en ik denk: 'jij ook'. We zijn nooit uitgeleerd en we krijgen onze lessen en inzichten overal. Deze keer een stukje zelfsabotage.

Uitleg zelfsabotage 

Je vertoont zelfsabotage omdat je ergens bang voor bent. Over de resultaten of uitkomst van je acties kun je onzeker zijn. En je saboteert jezelf. Dit gebeurd geheel onbewust. Het kan zijn dat je bang bent voor je eigen potentie. Of voor iets als falen.

Gek, eigenlijk 

Heb jij dat ook? Dat je op de gekste momenten een les in je schoot geworpen krijgt. Niet letterlijk maar het is dan een gedachte. En je linkt het aan iets, iets wat je eigenlijk vaker in je leven doet. Gedrag wat je beter anders kan doen. Zo'n oma weet raad idee.

Spelletje

Dit keer gingen we een spelletje speerwerpen met Hugo Bakker. En de groep en ook ik mochten na de uitleg over veiligheid oefenen in het weiland. Ik gooide middelmatig, ja nooit gedaan, dus geen punt. Na de eerste keer gooien kreeg ik nog ‘n korte instructie: ‘hou de speer tot het einde vast en stop er ook aan het eind al je energie in. En ja hoor, het lukte al veel beter, de speer kwam (ietsjes) verder. Yes!

Doorlopend gedrag

En nu komt mijn les hieruit uit dit voorbeeld. Ja, want dit doe ik vaker in mijn leven. Je wilt wat voorbeelden van me? Okay, daar komen ze.
    o Ik maak een prachtige training en aan het einde kan de marketing beter
    o Ik ren 500 meter hard en ik stop 2 meter voordat ik er ben
    o en dat doe ik ook als ik de 200 meter sprint trek
Dit is dus mijn gewoonte, 'ik geef te vroeg op’. Het is mooi om te zien hoe het inzicht van pure zelf-sabotage naar je toe komt. Zomaar in een spelletje.

Mijn inzicht
Nu ik voor ogen heb wat er in het mijn leven gebeurd, kan ik doorgaan tot het einde. Ik was best vaak geneigd om te snel los te laten. Ik kan de afstanden ook simpelweg uitlopen want het is niet zo dat mijn lichaam dat niet aankan. En in de marketing kan ik dat ook! Ik ga in het laatste stukje mijn energie BOM meegeven. Dus steeds mijn doel voor ogen houden en alles op alles zetten... helemaal tot het echte einde.

Wil jij ook zoveel mogelijk uit je leven halen? Kijk hieronder voor het e-book.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>